MICHAEL MENAGER – LINE IN THE WATER

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Info: Hemifran

We hebben nog eens een plaatje van een rasechte folktroubadour in de lader van de cd-speler zitten. De plaat “Line In The Water” van de nu 77-jarige Australische singer-songwriter Michael Menager uit het amper 160 inwoners tellende Tantawangalo zorgt voor tien frisse folkliedjes met soms filosofische en poëtische teksten op muziek waarin enkele invloeden en elementen uit de blues-, country- en rockmuziek vakkundig werden geïncorporeerd.

De songs op “Line In The Water” werden door Michael Menager ingezongen in de ‘High Water Studios’ op Quin Country in het kleine dorpje Candelo in het zuidoosten van New South Wales, Australië. Hij werd daarbij geholpen door producer en studio-eigenaar Heath Cullen en door ‘The Devil’s Creek Rounders’, een trio bestaande uit Rusty LaVonne, Bess Maloney en Slim Fitz.

De roots van Michael Menager lagen niet in Australië maar wel in de buurt van Los Angeles waar hij in de jaren ’60 school liep in de San Francisco Bay Area en literatuur studeerde aan de lokale universiteit waarbij hij kennis maakte met de klassiekers van schrijvers als William Shakespeare en John Donne en dichters à la Jack Kerouac. Hun werk heeft hem later sterk beïnvloed bij het schrijven van de songteksten voor zijn liedjes die op zijn debuutalbum “Clean Exit” uit 2014 en diens opvolger “Not The Express” uit 2016 terechtkwamen.

Op muzikaal vlak moeten zijn voorbeelden gezocht worden bij folkgrootheden als John Prine, Bob Dylan, Tom Waits en Townes Van Zandt. Die invloeden kunnen we nog heel goed terughoren in de songs die Michael Menager nu heeft opgenomen op zijn nieuwe derde album “Line In The Water”. Overtuigt u zichzelf hierover bij het luisteren naar de twee live gebrachte nummers op de bijgevoegde video’s: eerst is er het bluesy “Baby I Can Change” en daarna krijgt u ook nog de openingstrack “What Is It Really That I Need?”.

Negen van de tien tracks op deze plaat zijn liedjes waarvoor Michael Menager zelf teksten en muziek schreef en ook producer Heath Cullen mocht één door hem gecomponeerde song afleveren met de knappe albumafsluiter “Home”. Andere aandachttrekkende songs op deze plaat zijn “High Water Ahead”, de Dylaneske titeltrack “Line In The Water” en het melodieuze “Autumn Flood On Devil’s Creek” dat we hierbij graag tot onze favoriete song uit het album willen benoemen.

(valsam)
“In the trail of great folk troubadours like Bob Dylan, John Prine or Tom Waits, the 77 years young Australian-American singer-songwriter Michael Menager delivers a wonderful record with his third album ‘Line In The Water’. Philosophical and poetic lyrics are marking each and every track on this warmth raying record which comes 8 years after its predecessor ‘Not The Express’ and 10 years after Michaels’ debut record ‘Clean Exit’.“ – www.rootstime.be


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MICHAEL MENAGER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.